Monday, November 2, 2009

Nattsuddare

Vi tog långhelg och åkte upp till Hälsingland.
Där vände vi på dygnet, nej inte värsta vända på ,men sent blev det om kvällarna och huset är så pyttelitet att ingen somnar före någon annan. Lampan slocknar,nu ska alla sova ,typ!
Sonen älskar detta, sena kvällar med storkusinerna, middagar med alla tillsammans,mysa i soffan och tillsammans med mig se läskig film som han ALDRIG skulle få se annars. När han väl var placerad i egen säng fortsatte han att i totalt mörker prata med oss vuxna om allt mellan himmel och jord. Filosofiska,existensiella tankar om liv och död och någon som hette Jesus, e han på riktigt eller är han låtsas? Vem vet det da? Hur kan man tro på någon som är i en bok? Hur vet man att man är död? Vad kommer sen efter det? Sover man,eller? Filmen som var på TV,skulle det kunna hända på riktigt fast det var på låtsas? Finns det varulvar,mamma?
Roliga samtal i totalt mörker och till slut från oss vuxna: GOD NATT, SOV GOTT, SLUTA PRATA, VI VILL SOVA!
Det blir tyst efter fjorton god natt och sjutton puss puss,jag älskar dig också.
Sedan låång sovmorgon,skönt, dra sig,liten pojke kryper ner och vill ha kli på ryggen och fortsätta prata.
Allt det här låter och är fantastiskt, ända till det är söndag kväll…
-Jag kan inte sova!
-Du kan läsa en liten stund sen så är det stopp..
Tass,tass tass….
-Det går inte, det kryper i benen… Ögonen går inte att stänga…
-Försök!
Så dumt, har någon ”försökt” att somna fast man inte är trött. Det går ju nästan inte att ens slappna av då. Till slut efter många vändor,framochtillbaka,läsa lite,dricka lite,prata lite,krama lite så somnade krigaren och då somnade hans mamma också på två röda sekunder.
Felet är mitt och då finns det ingen anledning att bli arg på sonen men det tar på mammakraften att ha tålamod med liten kvällskompis.
Men nattsudd kostar och betalar gör man måndag morgon när man ska upp med tuppen till jobb och skola.. Det var hårt och tufft men vi höll sams. Tysta ,trötta och sammanbitna tog vi oss in på skolan bara några minuter försent.
Nu är det slut på nattsudd ända fram till jul !
Ikväll ska vi sova tidigt.

No comments: